Τηγανίτες (pancakes) με Matcha (Green Tea)

7-10 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ / 20 ΛΕΠΤΑ / 1-2 ΜΕΡΙΔΕΣ

Συστατικά:

- 1 κούπα βρώμη

- ¾ της κούπας φυτικό γάλα

- 1 μπανάνα

- ½ κ.γ1 μαγειρική σόδα

- ¼ κ.γ baking powder

- 1 κ.σ2 ξύδι μηλίτη (Apple Cider Vinegar)

- 1 κ.σ Vivo Life Matcha

 

Σάλτσα βανίλιας:

 

-1 κ.σ Vivo Life Vanilla Perform

-1 κ.σ ταχίνι

- 1.5 κ.σ φυτικό γάλα

 

Μέθοδος εκτέλεσης:

  1. Μετατρέπουμε την βρώμη σε αλεύρι σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε μέσα στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το ξύδι μηλίτη (ACV) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Μόλις αναμιχθούν όλα μαζί, προσθέτουμε το AVC και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μια δόση από το μίγμα σε κυκλικό σχήμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άφοβα αντικολλητικό τηγάνι ή μια μικρή δόση από λάδι καρύδας ώστε να μην μας κολλήσει.
  3. Με το που δούμε να κάνει φουσκαλίτσες από την μια μεριά, αναποδογυρίζουμε (την τηγανίτα) από την άλλη και ψήνουμε ανάλογα μέχρι και οι δυο πλευρές να είναι ψημένες.
  4. Για την σάλτσα βανίλιας, ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί μέχρι να γίνει λείο και ρευστό το μίγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα (1-2 κουταλιές) φυτικού γάλακτος για να βοηθήσουμε το μίγμα να γίνει πιο αραιό.

                                                                                                                

  1. Σερβίρουμε τις τηγανίτες όπως επιθυμούμε ρίχνοντας μερικές σταγόνες από την σάλτσα βανίλιας.

 

Newer Post