Σούπα γλυκοπατάτας, καρότο και γάλα καρύδας

  • ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ / 20 ΛΕΠΤΑ / 1 ΜΕΡΙΔΑ

Συστατικά:

- 6 μεγάλα καρότα

- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα (χωρίς φλούδα)

- 1/2 κ.γ κύμινο

- 1/2 κ.γ κόλιανδρο

- Νιφάδες τσίλι για γεύση

- 1 κούπα γάλα καρύδας

- ½ λευκό κρεμμύδι

- 1 σκελίδα σκόρδο

- 2cm πιπερόριζα, καλά ψιλοκομμένη

- Αλάτι και πιπέρι για γεύση

 

Μέθοδος εκτέλεσης:

  1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους το καρότο και την γλυκοπατάτα. Τα μεταφέρουμε στον ατμομάγειρα και μαγειρεύουμε στον ατμό για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ενδιάμεσα, ζεσταίνουμε μια μικρή ποσότητα νερού (1-2 κουταλιές) σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε απαλά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μοσχομυρίσουν. Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από γάλα καρύδας και τα μπαχαρικά και τα μαγειρεύουμε για ένα  με δύο λεπτά ακόμα.
  3. Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια και το μίγμα με τα μπαχαρικά σε ένα μπλέντερ μαζί και τα βρασμένα καρότα και την γλυκοπατάτα. Ρίχνουμε μέσα και το υπόλοιπο γάλα καρύδας και μπελντάρουμε μέχρι να  γίνει απαλό και κρεμώδες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό  μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή πυκνότητα.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ελαφρά. Σερβίρουμε με μια φέτα από το αγαπημένο μας ψωμί και καλή όρεξη!

Older Post Newer Post